Kayıt ve Kayıt Sonrası İşlemler Hakkında Duyuru

31 Temmuz 2015

0

Kayıt ve Kayıt Sonrası İşlemler Hakkında Duyuru

Üniversitemize Kayıt Yaptıran/Yaptıracak Olan Öğrenci Adaylarımıza Kayıt Ve Kayıt Sonrası İşlemler Konusunda Duyuru

31.07.2015 saat 10.00 itibariyle Üniversitemize e-devlet üzerinden yapılan kayıt sayısının beklenenden çok az olduğu görülmekte olup; gerek yerleşen öğrenci sayımızın çokluğu, gerekse kayıt için gelecek öğrenci ve velilerimizin sıkıntı yaşamaması düşüncesi ile Üniversite yönetimi olarak talep ve tavsiyelerimiz aşağıda sıralanmıştır.

1.     E-devlet üzerinden  05.08.2015 Çarşamba günü akşamına kadar kayıp yapabilir ve kayıt işlemi sonrasında, kimlik belgesi almak ve/veya kampüs/şehir ziyareti yapmak amacıyla 7 Ağustos tarihini takip eden sizce uygun olan zamanlarda (mesai günü ve saati olmak kaydı ile) sonuç belgenizde belirtilmiş olan kayıt yerine gelebilirsiniz.

2.     E-devlet üzerinden kayıt yapmadı veya yapamadı iseniz, 3-7 Ağustos tarihlerinde kayıt yerine geldiğinizde sizlere personelimiz tarafından sunulacak e-devlet kayıt imkanından faydalanabilirsiniz. (Bunun için ana kampüs kayıt alanında anonslar yapılacaktır.)

3.     E-devlet Kesin kayıt işlemini yapan öğrencilerimizin ödeme işlemleri (2.öğretim öğrenim gideri – hazırlık sınıfı ücreti) ile derse yazılma işlemlerini anlatan el ilanımız bilgi amaçlı olarak aşağıya çıkarılmış olup, kampüste gelerek kayıt yaptıracak öğrencilerimize de elden dağıtılacaktır.

 

 Üniversite Kaydını (e-devlet veya kampüse gelerek) tamamlayan Öğrencimizin kayıt sonrası yapması gereken işlemler

 1- Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı web sitesinin (ogrisl.sakarya.edu.tr) ana sayfasında bulunan Numara Sorgulama Servisinden öğrenci numaranı ve SABİS kullanıcı adını öğrenebilirsin.

 2- Kullanıcı adını öğrendikten sonra https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login adresine giriş yaparak (İlk girişte şifre TC Kimlik Numarasıdır) şifre değişikliği yapabilirsin.

 3- 2.Öğretim veya uzaktan öğretim öğrencisi isen 1-8 Eylül 2015 tarihlerinde öğrenim gideri ödemeni yapabilirsin.

(Öğrenim Gideri Ödemelerini GARANTİ BANKASININ Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir. Ayrıca Tahsilatlar Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilmektedir. PTT'den Yapılacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50.-Tl. Hizmet Bedeli Tahsil Edilecektir.)

 4- 7-8-9 Eylül 2015 tarihlerinde 5.maddede yazılı adımları takip ederek derse yazılma yapılacaktır.

(2.Öğretim ve Uzaktan Eğitim öğrencileri bu tarihlerde Öğrenim Ücretlerini yatırmadan ders seçimi yapamazlar. Yapmış olanların, ödeme yapmadıkları tespit edilmesi durumunda derse yazılması iptal edilecektir.)

 5-Adım adım Derse yazılma işlemi (isteğe bağlı hazırlık sınıfına kayıt yaptıran öğrenciler Derse Yazılma işlemi yapmayacaklardır)

 - https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız.

 -Üst menüden Derse Yazılmayı seçiniz.

-Açılan ekranda görülen 1.Yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.

-Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.

-Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.

 28 Eylül 2015 Pazartesi günü Eğitim-Öğretim başlayacaktır.