Sakarya Üniversitesi olarak, çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık hareketine destek veriyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında; 1200 adet atık kutusu binalara öğrenci ve çalışanların rahat ulaşabileceği noktalara yerleştirilmiştir. Plastik-cam-metal atıklar, kağıt atıklar ve diğer atıklar olarak 3 bölmeli sistem kurulmuştur. Ayrıca atık pil kutuları her binanın girişinde bulunmaktadır. Üniversitemizde atıklar toplanırken Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak renkli poşet uygulaması başlatılmış olup, mavi poşetlerde kağıt atıkları, sarı poşetlerde plastik-cam-metal atıkları, koyu gri poşetlerde ise evsel atıklar toplanmaktadır. Birimlerde oluşan geri kazanılabilir atıklar belediye ile anlaşması olan lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim edilirken evsel atıklar belediyeye teslim edilmektedir. Esentepe Kampüsünde oluşan yaprak atıkları ve ağaç budama sırasında oluşan organik atıklar kompost yapılarak değerlendirilmektedir. Kompost gübresi bitki besleme ve geliştirmede kullanılmaktadır. Laboratuvarlarda ve idari binalarda oluşan tehlikeli atıklar, Atık Yönetimi Yönetmeliği’ne göre depolanıp lisanslı atık yakma ve değerlendir… Devamı >>

Sıfır Atık

[youtube=http://youtube.com/watch?v=uXW_Z4ZEO5w]

Duyurular TÜM LİSTE

28 May
"ATIKTAN SANATA DÖNÜŞÜM" SERGİSİ AÇILIŞI

“Atıktan Sanata Dönüşüm” sergisi, çevreye ve doğaya zarar veren atıklara ve kirliliğe dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sergide, atık malzemelerle gerçekleştirilen tasarımlar aracılığıyla sorgulayıcı ve düşündürücü yorumlar ve yaklaşımlar sunularak, atık konusuna dair farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Sergi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin Temel Sanat Eğitimi Atölyesi'nde Dr.Öğretim Üyesi Gülseren BUDUMLU İLDEŞ'in yürütücülüğünde üretilen atık konulu üç boyutlu ve iki boyutlu tasarımlardan oluşmaktadır. Açılış, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TURĞAY ve STMF öğretim üyeleri ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, Rektör Yardımcısı ve TOKAS Koor…

SIFIR ATIK AKRAN EĞİTİMLERİ BAŞLADI
30 Mar
SIFIR ATIK AKRAN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Sakarya Üniversitesi olarak, Sıfır Atık eğitimlerimiz kararlılıkla sürdürülmektedir. Öğrencilerimiz, Sıfır Atık Akran Eğitimi sayesinde kapsamlı bir öğrenim sürecine dahil olmuşlardır. 30 Mart'ta kutladığımız "Uluslararası Sıfır Atık Günü" kapsamında, Sıfır Atık Koordinatörlüğü yürütücülüğünde Esentepe Kampüsü'nde SAU-555 Sürdürülebilirlik ve SAU-501 Gençlik ve Gönüllülük dersleri öğrencilerimiz tarafından Sıfır Atık Akran Eğitimi verilmiştir. İklim Elçimizin eğitim verdiği EBB-021 Sürdürülebilir Kalkınma ve Eğitim dersi öğrencileri ise Hendek Kampüsünde Sıfır Atık konusunda akran eğitimi verecektir.  Bu önemli eğitimler, tüm sınıflara ulaşabilmek amacıyla Mayıs ayında da devam edecektir. Üniversitemizde uygulanan Sıfır Atık Yönetim Sistemi'nin sürdü…

ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ EĞİTİMİ
30 Mar
ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ EĞİTİMİ

Sakarya Üniversitesi olarak “Sıfır Atık” hareketine destek vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir Gelecek Buluşmalarının son programı, 28.03.2024 tarihinde Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi. SKA 12- Sorumlu Üretim ve Tüketim alanındaki etkinliğimizde, Sıfır Atık Koordinatörü ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Koordinatör Yardımcısı Doç.Dr. Aliye Suna ERSES YAY tarafından öğrencilerimize “SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Buluşmaları: Uluslararası Sıfır Atık Günü” eğitimi verildi. Atık yönetiminin önemi ve üniversitemizin Sıfır Atık uygulamalarının anlatıldığı program öğrencilerin sorularıyla devam etti.